Acasa SocialFapt divers EXTERN! - Se întâmplă acum: | 500 DE TRACTOARE AU COLAPSAT MADRIDUL

EXTERN! - Se întâmplă acum: | 500 DE TRACTOARE AU COLAPSAT MADRIDUL

de Mircea Dumitru Petre
0 comentarii

Tractorada așa cum a numit-o presa spaniolă, sau greva agricultorilor, a blocat, la propriu, capitala Spaniei. Venite din toate regiunile țării, pe cinci direcții diferite, coloanele de utilaje agricole, în special tractoare, au intrat în Madrid, colapsând traficul de la suprafață.

Agricultorii revendică, printre altele, o mai mare implicare a Ministerului Agriculturii, Pescuitului si Alimentatiei în fixarea prețurilor și diminuarea importurilor de produse agricole din țări precum Portugalia, Maroc, China sau Brazilia
Deși afectați de blocajele rutiere, madrilenii i-au întâmpinat pe agricultori cu aplauze și strigăte de încurajare. Poliția și Guardia Civilă au fixat bariere pe direcțiile de înaintare ale tractoarelor, către Ministerul Agriculturii din strada Paseo de la Infanta Isabel unde protestatarii vor să ajungă.
O parte a agricultorilor care nu au mers la Madrid au organizat proteste cu blocarea traficului în Malaga, Grand Canaria, La Rioja sau Zaragoza. Autoritățile din Madrid i-au îndemnat pe cetățeni, ca, pe timpul grevei, să folosească cât mai mult metroul, mai puțin autobuzele și taxiurile și deloc autoturismele personale pentru a nu congestiona și mai mult situația critică din oraș.
Un moment neașteptat s-a derulat astăzi în Parlament. Ministrului Agriculturii, Luis Planes, din Guvernul premierului Pedro Sanchez, i s-a făcut rău atunci când i s-au cerut explicații din partea opoziției.
Situația rămâne tensionată în Madrid, forțele de ordine și agricultorii ajungând de câteva ori, pe parcursul zilei, la îmbrânceli sau lovituri, din ambele părți.
stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie