Acasa Educatie OPORTUNITATE | 10 ședințe la psiholog gratuite pentru copii

OPORTUNITATE | 10 ședințe la psiholog gratuite pentru copii

de Oana Diaconescu
0 comentarii

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Anxietatea, depresia, izolarea, riscurile asociate utilizării excesive a internetului, creșterea gradului de violență în familie sunt doar câteva dintre efectele pandemiei de Covid-19 asupra copiilor. În acest context a fost demarat Programul Național DIN GRIJĂ PENTRU COPII, prin intermediul căruia copiii pot beneficia de  10 sedinte de interventie psihologică decontate. Cele 10 sedinte se pot realiza pe parcursul a 3 luni consecutive (120 zile).

Conform doamnei director  C.J.R.A.E Argeş Emilia Rodica CIUCĂ:

Programul ,,Din grijă pentru copii” vine în întâmpinarea nevoilor părinților şi copiilor care se confruntă din ce în ce mai mult cu provocări, schimbări, solicitari generatoare de stres cu efecte directe asupra stării psiho-emoționale şi asupra comportamentului copiilor.

Profesorul  psiholog Cristina Nilă, privește cu încredere derularea acestui demers, în ideea că în ultimii ani din ce în ce mai mulți copii au probleme de natură psiho-emoțională:

Eu îl consider un program suport, mai ales ca în unele situații parinții chiar au nevoie de un mic sprijin financiar. Acest program reprezintă chiar o continuare a muncii profesorilor consilieri şcolari şi încurajăm părinții să se înscrie cu încredere!

Lista specialiștilor afiliați acestui program poate fi consultată în acest link,  de unde poate fi descărcat Registrul „Din grija pentru copii”, însă pentru pentru a beneficia de gratuitate copiii au nevoie de o recomadare de la medicul de familie sau consilierul școlar și de o evaluare psihologică nedecondată de către Stat.[/vc_column_text][penci_image_gallery images=”9892,9891″ penci_img_size=”full” caption_source=”none” gallery_columns=”2″ row_gap=”21″ col_gap=”21″ heading=”IATĂ CE AI DE FĂCUT CA SĂ ACCESEZI ACEST PROGRAM:” responsive_spacing=”eyJwYXJhbV90eXBlIjoicGVuY2lfcmVzcG9uc2l2ZV9zcGFjaW5nIiwic2hvcnRjb2RlIjoicGVuY2lfaW1hZ2VfZ2FsbGVyeSIsImRhdGEiOnsidGFibGV0Ijp7fSwibW9iaWxlIjp7fX19″][/vc_column][/vc_row]

stiri din muntenia logo

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi ultimele noutati în căsuța de email, în fiecare saptămână.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Publica comentariul

Alte stiri din aceeasi categorie